Ofte stilte spørsmål

 • Hvilke fordeler er det ved å bo i nybygg?

  I et nytt boligprosjekt er et ofte praktiske, smarte løsninger som gjør hverdagen enklere. Nye boliger er godt isolerte, med lite varmetap og god standard. For deg betyr det en lavere strømregning og et behagelig inneklima.

  Du sparer på dokumentavgiften når du kjøper en ny bolig, den er kun 2,5 % av tomteverdien, ikke 2,5 % av kjøpesummen, som på en bruktbolig.

  Og siden det tar rundt to år å ferdigstille et boligprosjekt får du også med deg den eventuelle prisøkningen i perioden.

  Du har også en lovfestet garanti på 5 år i henhold til bustadoppføringslova §12, som gir betydelig sterkere juridisk vern sammenlignet med kjøpt av brukt bolig.

 • Hvilke fordeler er det ved å bo i borettslag?

  En av de viktigste fordelene er at det er begrenset mulighet for utleie. Dette betyr at de aller fleste som har kjøpt boliger i Vallergrenda faktisk bor der selv. Dette bidrar til å skape et stabilt og trivelig nabolag der folk kjenner hverandre godt.

  En annen fordel er at deler av boligen din finansieres gjennom fellesgjeld, som du nedbetaler via de månedlige fellesutgiftene. Fellesgjelden som tas opp i Vallergrenda har gunstige betingelser fordi den finansieres av Husbanken, som også tilbyr 5 års avdragsfrihet. Det opprettes en forsikring mot eventuell manglende innbetalinger, slik at den enkelte kun er ansvarlig for sin andel av fellesgjelden.

 • Hvordan fungerer dette med fellesgjeld?

  Vallergrenda er et samarbeid mellom Bærum kommune og Husbanken, og er bygget etter Husbankens krav til oppføring av miljøvennlige boliger. Boligene vil bli organisert i et borettslag med gunstig finansiering via Husbanken. Borettslaget vil ha en fleksibel finansieringsordning hvor en kan nedbetale hele eller deler av fellesgjelden etter eget ønske, en såkalt IN-ordning.

  Husbanken finansierer fellesgjelden til borettslaget, et lån på opptil 75% av den enkelte boligeiers kjøpesum. Du bestemmer selv hvor mye gjeld du ønsker å ha på din egen bolig. Ved innflytting og to ganger årlig kan du gjennom den individuelle nedbetalingsordningen justere andelen fellesgjeld på din egen bolig. Du er kun ansvarlig for din egen andel av felleslånet.

  Renten Husbanken tilbyr på felleslånet er gunstig og lavere enn markedsrenten, og kan derfor være en gunstig løsning for mange sammenlignet med den renten de kan få i sin vanlige bank. Pr. november 2023 er Husbankens rente for denne type felleslån på 3,854 %.

 • Kan jeg påvirke leveransen inne i min leilighet?

  Ja, i dette prosjektet har du valget mellom et par ulike interiørkonsepter, som er utarbeidet av RCO Interiørdesign, uten ekstra kostnad. Hvis du ønsker å tilpasse leiligheten din ytterligere, kan du gjøre det gjennom tilvalgsprosessen, men dette vil ha en ekstra kostnad avhengig av hvilke endringer du velger å gjøre.

 • I Vallergrenda er det flere fellesfasiliteter enn vanlig. Hvilke fellesfasiliteter vil jeg få tilgang til?

  Vallerstua er et felles samlingslokale med kjøkken, sittekroker og en hyggelig uteplass som vil bli et fint og sosialt samlingssted for beboerne. Ikke langt unna blir det tilrettelagt for grønnsakshage for deg med grønne fingre.

  Det er et eget mekke-/hobbyrom i kjelleren. Vallergrenda får også en flott takterrasse med en fantastisk utsikt som strekker seg helt ut til Nesodden. På den sørlige delen av eiendommen vil det også være en sti og lekeapparater for de minste.

  I Vallergrenda har vi bildelingsløsning og i garasjekjelleren står det to Hyrebiler klare til å bookes når du har behov.

  Bo- og trivselskonseptet Heime vil bli brukt i Vallergrenda. Beboerne vil få tilgang til nabolagsplattformen, og i forkant av innflytting vil det arrangeres et treff for fremtidige beboere hvor dere har mulighet til å bli kjent i forkant av innflytting.

 • Hvem kan bruke Vallerstua?

  Vallerstua er fritt tilgjengelig for alle beboerne i Vallergrenda. Du kan bruke Vallerstua når det passer deg sammen med de andre beboerne i Vallergrenda, og du kan også reservere Vallerstua for å arrangere ditt eget private selskap.

 • Bærum kommune har kjøpt noen boliger, hvem skal flytte inn i disse?

  Bærum kommune har kjøpt 16 leiligheter og personalbase. Disse vil bli disponert av kommunalsjefsområdet Bolig, aktivitet og tilrettelagt arbeid som gir tjenester til mennesker med nedsatt funksjonsevne.

 • Hvem må ha finansieringsbevis og hvorfor?

  Alle som kjøper i Vallergrenda må kunne vise til et Finansieringsbevis. Dette dokumentet bekrefter at du har midlene til å kjøpe boligen. Et finansieringsbevis blir vanligvis gitt av banken din etter en vurdering av din økonomiske situasjon.

 • Skal det bygges på nabotomten mot nordøst?

  Nei, den grønne skogen eies av Bærum kommune og er regulert til friområde.

 • Er det kort vei til offentlig kommunikasjon?

  Ja, det er det. Bussholdeplassen ligger omtrent 200 meter unna, og T-banestasjonen er cirka 300 meter unna.

 • Er det kort vei til nærbutikk?

  Ja, det er det. Rema 1000 ligger omtrent 400 meter unna.

Meld interesse

  Kontakt megler

  Ingrid Anne Fossli
  Eiendomsmegler
  938 85 778
  ingrid@roislandco.no

  Lars Petter Hansrud
  Eiendomsmegler
  952 03 993
  lars.petter@roislandco.no

  Selges av:

  Roisland

  Utbygger

  SPG